Eksamen

Til dig som endnu ikke har opdaget det endnu, så er det lige nu højsæson for eksaminer. Ejer man allerede et arbejde, kan det være svært at følge med i alle de ting som sker. Men lige nu er det tiden hvor gymnasieeleverne læser op til deres sidste eksaminer og de universitetsstuderende læser op til nogle flere eksaminer. Der i det hele taget ikke mange unge som har tid til at tage ud og hygge sig i disse dage.

Eksamen

Det gode vejr er distraherende

Eksamen

Jeg kan godt fortælle dig at der er mange ting som har distraheret de unge i den her tid hvor de egentligt skal læse op til eksamen. Her i Aalborg har der været gang i byen alle ugens dage. Ja, selv en højhellig søndag som eller burde bruges som en pausedag. Det lokale forboldhold har nemlig netop vundet ‘the dubble’. Det har betydet at der de seneste to søndage har været gang i gaderne og byen de seneste to søndage. Derudover kan torsdagen tilføjes, da AaB vandt pokalfinalen der. Det må have været utroligt svært for de unge at koncentrere sig og have viljestyrken i orden. Mange af mine venner kunne simpelthen ikke sige nej til sådan en begivenhed som er historisk her i byen. Dog kan man sige at deres eksaminer også lægger sig i deres historie. Så om det er et smart eller dumt valgt, ved jeg nu ikke.

Udover at der i Aalborg har været gang i gaderne, så har det landsdækkende vejr været fantastisk. Man har mest af alt lyst til at lægge sig udenfor og sole sig i sådan en varme. Det er utrolig svært at koncentrere sig når der sker så mange andre ting. Jeg ønsker det bedste for alle de unge som prøver at opnå deres mål til trods for alle de fristelser. Jeg håber for dem at de kan finde ud af at prioritere deres tid og arbejde effektivt.

Problemer med eksamensangst

Arbejdsmetoden skal der være styr på når man læser op til eksamen. Har man først styr på det er der ikke meget som kan gå galt. Der er dog nogle som har problemer med eksamensangst. Det kan være utrolig svært at have angst for eksaminer og det kan have nogle utrolige konsekvenser for deres præstation. Der findes mange kurser og metoder som arbejder med eksamensangsten. For eksempel skriver Videnskab.dk om deres måde at få angsten væk på. Der er rigtig mange teorier for hvordan man får angsten men jeg ved endnu ikke om det virker.

Jeg kan dog biddrage med det tip, at du på dagen skal føle dig tilpas. Dit tøj skal være noget som sidder behageligt og du føler dig tryg i. Derudover hjælper det at gøre noget ud af sig selv for at få noget mere selvtillid. For eksempel kunne du om morgenen foretage en barbering. Tag for eksempel dine Venus Original barberblade og sørg for at få en dejlig blød hud. I det hele taget skal du bare være komfortabel i din egen krop.

About admin