Julen i Argentina

Julen i Argentina

I Argentina vejret er varmt i julen. Forberedelserne til jul begynder meget tidligt i december, og endda af november. Mange mennesker i Argentina er katolske så de fejrer også advent.Huset er smukt dekoreret med lys og kranse af grøn, guld, rød og hvide blomster. Røde og hvide guirlander er hængt op på dørene af husene. Juletræer er også meget populære , og de er ofte dekoreret inden 8. december (festen for bebudelsen – når de kristne kan huske, da Mary fortalte hun ville have barnet Jesus).

Juletræet kan være et almindelig træ

Nogle mennesker kan lide at sætte vatkugler på juletræet til at repræsentere sne! Enhvert træ kan gøres til et juletræ – ikke bare den traditionelle grantræ! Fødselskirkens scene eller ‘Pesebre’ er også en vigtig juledekoration i Argentina.

Pesebre sættes tæt på juletræet.Den vigtigste jul måltid er spist i løbet af aftenen på juleaften. Det kan serveres i haven eller være en grill ! Nogle populære retter omfatter stegt kalkun, stegt svinekød, fyldte tomater og julebrød og buddinger som ‘Pan Dulce’ og Panetone.

Fyrværkeri

Ved midnat vil der være lyden af ​​masser af fyrværkeri! Folk også gerne skåle i starten af ​​juledag. Nogle mennesker kan lide at gå til midnat tjenester, men andre foretrækker at blive hjemme , og fyre fyrværkeri af og derefter åbne deres gaver under træet!

Lys lanterner

En anden tradition er ‘Globos’ , papir dekorationer med et lys indeni, der flyder ind i himlen (ligesom kinesiske lanterner ) . Himlen er fyldt med dem juleaften efter midnat.Nogle mennesker holde sig vågen hele natten chatter og se venner og familie , og derefter bruger det meste af juledag sovende !I Argentina den vigtigste talesprog er spansk (kaldet castellano af argentinerne ) , så glædelig jul hedder ‘Feliz Navidad’.

About admin