Brok, brok og mere brok

Brok, brok og mere brok

Jeg er gift med en amerikaner, og derfor er jeg udmærket godt klar over, at han – med hele sin internationale baggrund og alverdens folkeslag som sandhedsvidner – at danskerne – og dermed også jeg er en nation af brokkehoveder. Nu synes jeg jo ikke selv, at jeg er hende der brokker mig i tide og utide. Desuden, var kommentaren i dag grebet ud af sammenhæng, og i et helt andet lys.

Vi har sommerferie. Det er skønt. Der er hedebølge, og faktisk for varmt til at lave noget.  Noget som helst. Jim er fra Florida – og hvor romantisk det end lyder, så er det ikke helt uproblematisk at være gift på tværs af landegrænser og kulturer. Jim er vant til varmen, men jeg kan ikke have den. Min kredsløb lukker ned, og min krop går i undtagelsestilstand. Der er et firma her der hedder tech. De sælger gode, tekniske produkter til analyse og trykmåling løsninger til måling af tryk, undertryk og overtryk. Jeg er fuldstændig sikker på, at kunne jeg hos tech.dk købe en flowmåler til tankestrømmen i mit stakkels hoved når der er +32 grader i skyggen – ja så ville resultatet blive lig nul.

Indendøre er bedst

Så ja, jeg er hende der gemmer mig indendøre når vejret er allerbedst. Jim forstår ikke at jeg lider, og han griner åbenlyst af mig. Af og til taler vi om at flytte tilbage til USA. Han vil gerne vise mig hvor han kommer fra. Men jeg hænger lidt i bremsen og nyder årstidernes skiften herhjemme, mens jeg tænker mig rigtig godt om. Florida er ikke helt det samme som Fredericia – og det er klimaet heller ikke.

Så jeg passer på mig selv, og lader min elskede grine så meget han vil. Vores fælles børn griner med ham – men jeg er ligeglad. Om to dage skulle det blive lidt køligere igen, og så vover jeg mig udenfor – før solopgang. Jeg behøver ikke længere føler mig som en af nattens skabninger eller den eneste varmblodede vampyr i verden. Jeg er et godt menneske. I bund og grund. Fejl og mangler som alle andre – men et godt menneske.

About admin