En spændende analyse

I går lavede vi her i min gruppe på universitet en spændende analyse over Gabriel som virksomhed og deres fremtidsudsigter. Det var ikke en analyse vi skrev ned, men blot en vi lavede mundtlig i en god diskussion og her i dette indlæg har jeg forsøgt at samle lidt op det hele.

En spændende analyse

Svagheder

Den største svaghed som vi fandt frem til og som jeg vil dele med dig i det her blogindlæg, det er at hos Gabriel er der interne kommunikationsproblemer med afdelinger, som ligger uden for Danmarks tidszoner. Når afdelinger i Asien eller USA skal i kontakt med Gabriel, så er der kun et lille antal timer, hvor arbejdstiden i Danmark og Asien overlapper hinanden. Der er derfor begrænset tid, hvor de to afdelinger kan arbejde sammen.

Ordreforløbet foregår på den måde, at når en ordre modtages, så indtaster en kundeservicemedarbejder manuelt informationerne i et ERP-system. Er varen på lageret bliver der sendt en ordrebekræftelse ud, men hvis varen ikke er på lageret, kan der gå lang tid før, at kunden får informationer og leveringstid. For at finde leveringstiden, skal medarbejderen gå igennem forskellige afdelinger, og det kan tage lang tid, alt efter hvor mange afdelinger medarbejderen skal igennem, for at få informationer.

Muligheder

Gabriel har endnu ikke et Blue Ocean-produkt på markedet, og ved dermed ikke med sikkerhed, om strategien vil virke eller ej. Hvis det viser sig, at strategien virker, og kunderne prioriterer de værdier, som man skaber ved hjælp af Blue Ocean, så kan det være en stor gevinst for Gabriel.

En mulighed kan også være at lave samarbejder og her tænker vi at man kunne lave et med incover, hvor man jo på incover.dk kan lave sit eget cover. Med lave menes der at der er mulighed for at designe cover og det er blevet ret populært med coverdesign til mobiler og generelt er design branchen bare i stigende interesse vækst. Så vi synes helt klart at Gabriel bør kigge på et samarbejde med en god virksomhed, som har speciale i at man kan designe dit eget cover. 

Det var alt for denne analyse, forhåbentlig kan du lide hvad du læste. Skriv endelig en kommentar til indlægget og lad mig høre.

About admin