Ved du hvilken energiklasse dine hårde hvidevarer helst skal være i?

Energiklassen har fået mere og mere indflydelse

Der er flere og flere danskere, der er begyndt at gå op i energiklassen, når de skal have nye hårde hvidevarer hjem til privaten. Og det er en rigtig god udvikling. For ved at få mere energivenlige produkter hjem i husholdningen bliver der gjort noget ved de miljømæssige kvaler, som nu engang er ved at blive en realitet for det moderne samfund.

Prisen følger som regel med klassen

Hvis du ikke før har haft fokus på energiklasserne, når du har været ude og købe nye hårde hvidevarer, så fortvivl ej. For det er bestemt ikke svært at blive klog på. Energiklasserne er opdelt ved hjælp af bogstaver, og A+++ er det bedste energimærke på markedet, som du kan få. Der er som regel også en sammenhæng mellem energiklasserne og priserne, hvilket vil sige, at jo bedre en energiklasse produktet befinder sig i, jo dyrere er det som regel også.

Den bedste energiklasse er ikke et krav for god energi

Dog behøver alle dine fremtidige produkter ikke at befinde sig i A+++ energiklassen for at skabe en langt bedre energi og give dig en mindre elregning. En A+ eller A++ energiklasse er også langt bedre end alternativerne. Og hvis du har gamle hårde hvidevarer derhjemme, der nok befinder sig langt væk fra disse tre bedste energiklasser, så er en A++ eller A+ energiklasse jo at foretrække. 

About admin